مرغ و برنج: یک غذای همیشگی با طعم های متفاوت – نگاهی به تجربیات نی نی سایتی ها
مرغ و برنج، یک ترکیب کلاسیک و محبوب در سفره های ایرانی. اما آیا می دانستید این غذای به ظاهر ساده، میتواند تنوع بی نظیری داشته باشد؟ در این پست، به سراغ تجربیات مادران نی نی سایتی رفته ایم تا با ایده ها و نظرات آنها، طعم های جدیدی به این غذای دوست داشتنی ببخشیم.

با خواندن نظرات کاربران نی نی سایت، متوجه می شوید که هر کدام از آنها، با اضافه کردن چاشنی ها و مواد مختلف، مرغ و برنج را به شیوه ای منحصر به فرد تهیه می کنند. از طعم های سنتی گرفته تا ترکیبات خلاقانه، در این لیست میتوانید ایده های فراوانی برای پخت این غذا پیدا کنید.
- ✳️بهرهگیری از زعفران فراوان برای عطر و طعم بیشتر برنج
- ✳️اضافه کردن زرشک و خلال پسته به برنج برای مجلسی تر شدن غذا
- ✳️مرینیت کردن مرغ با پیاز، سیر، آبلیمو و ادویه قبل از پخت
- ✳️بهرهگیری از سس سویا و زنجبیل در طعم دار کردن مرغ
- ✳️پخت مرغ در فر به جای آبپز کردن برای داشتن مرغی طلایی و خوش طعم
- ✳️اضافه کردن سبزیجات معطر مانند شوید، جعفری و گشنیز به برنج
- ✳️تهیه ته چین مرغ با ماست و تخم مرغ برای یک غذای خوشمزه و مجلسی
- ✳️بهرهگیری از رب انار برای ترش و شیرین کردن مرغ
- ✳️اضافه کردن قارچ و فلفل دلمه ای به مرغ برای داشتن یک غذای کامل
- ✳️پخت مرغ به صورت خورشتی با آلو و قیسی
- ✳️بهرهگیری از ادویه های مختلف مانند کاری، زردچوبه، فلفل سیاه و قرمز
- ✳️تهیه مرغ شکم پر با گردو، سبزیجات و آلو
- ✳️اضافه کردن هویج رنده شده به برنج برای رنگ و طعم بهتر
- ✳️بهرهگیری از دارچین و هل در پخت برنج برای عطر دلپذیر
- ✳️پخت مرغ با گوجه فرنگی و فلفل سبز به سبک جنوبی
- ✳️تهیه پلو مخلوط با مرغ ریش ریش و سبزیجات
- ✳️بهرهگیری از پودر سیر و پودر پیاز برای طعم دار کردن مرغ
- ✳️اضافه کردن روغن زیتون به برنج برای نرم تر شدن و طعم بهتر
- ✳️پخت مرغ با شیر و زعفران برای داشتن مرغی لطیف و خوشمزه
- ✳️بهرهگیری از آب نارنج به جای آبلیمو برای طعم ترش و متفاوت
- ✳️تهیه خورش مرغ و بادمجان
- ✳️اضافه کردن لپه به مرغ و برنج برای داشتن یک غذای مقوی
- ✳️بهرهگیری از کشمش پلویی در برنج
- ✳️پخت مرغ با سس باربیکیو
- ✳️تزیین مرغ و برنج با خلال بادام و پسته
نوش جان!
25 تجربه نی نی سایتی ها از غذاهای مرغ و برنج
1. مرغ زعفرانی کلاسیک با برنج
همیشه یه گزینه مطمئنه. مرغ رو با پیاز و ادویه تفت میدم، بعد زعفرون دم کرده اضافه میکنم و میذارم آروم بپزه. با برنج سفید عالی میشه. بعضی وقتها برای تنوع، کمی آبلیمو هم به مرغ اضافه می کنم. بچه هام خیلی دوست دارن و همیشه استقبال می کنن. نکته مهم، بهرهگیری از زعفران باکیفیت هست. برای دورچین از گوجه فرنگی سرخ شده استفاده می کنم. گاهی اوقات کمی زرشک هم به برنج اضافه می کنم. مهمترین چیز، پخت کامل مرغ هست.
2. زرشک پلو با مرغ مجلسی
زرشک پلو با مرغ مجلسی غذای محبوب مهمونیهاست. مرغ رو اول سرخ میکنم و بعد توی سس غلیظ رب گوجه و ادویه میپزم. برای طعم بهتر، از رب انار هم استفاده می کنم. زرشک رو هم با کمی شکر و کره تفت میدم تا خوشرنگ بشه. خلال پسته و بادام هم برای تزیین عالیه. زمان پخت مرغ خیلی مهمه تا نرم و لطیف بشه. سس مرغ باید غلیظ و خوشرنگ باشه. این غذا همیشه مهمونا رو راضی نگه میداره.
3. مرغ ترش شمالی با برنج کته
مرغ ترش یه غذای خوشمزه و متفاوت شمالی هست. با گردو، سبزیجات معطر و رب انار درست میشه. سبزیجات معطر نقش خیلی مهمی در طعم این غذا دارن. رب انار باید ملس باشه تا طعم غذا متعادل بشه. بهترین نوع برنج برای این غذا، برنج کته هست. گردو رو باید خوب آسیاب کرد تا طعمش به خوبی حس بشه. این غذا یه انتخاب عالی برای کساییه که دنبال طعمهای جدید هستن. بهتر است مرغ ترش را با شعله کم بپزید تا طعم ها به خوبی ترکیب شوند.
4. ته چین مرغ
ته چین مرغ یه غذای شیک و خوشمزه است. لایههای برنج و مرغ رو با زعفرون و ماست مخلوط میکنم و میذارم توی فر بپزه. برای ته چین، از برنج نیم دانه استفاده می کنم. مرغ رو هم با پیاز و ادویه از قبل میپزم و ریش ریش می کنم. زعفرون و ماست باعث میشه ته چین خوشرنگ و خوش طعم بشه. فر رو باید از قبل گرم کرد تا ته چین خوب پف کنه. برای تزیین از زرشک و خلال پسته استفاده می کنم. ته چین یه انتخاب عالی برای مهمونیها و جشنهاست.
5. کباب تابه ای مرغ با برنج
کباب تابه ای مرغ یه غذای سریع و آسونه. مرغ چرخ کرده رو با پیاز و ادویه مخلوط میکنم و توی تابه سرخ میکنم. برای طعم بهتر، کمی جعفری خرد شده هم به مرغ اضافه می کنم. بهترین نوع برنج برای این غذا، برنج کته هست. میشه کباب تابه ای رو با گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای هم سرخ کرد. این غذا یه انتخاب عالی برای وقتاییه که وقت کمی دارید. برای جلوگیری از خشک شدن کباب، در تابه را بگذارید. میتوانید کباب تابه ای را با نان هم سرو کنید.
6. مرغ شکم پر با برنج
مرغ شکم پر یه غذای مجلسی و خوشمزه است. داخل مرغ رو با سبزیجات، گردو و آلو پر میکنم و توی فر میذارم بپزه. برای طعم بهتر، از رب انار و آبلیمو هم استفاده می کنم. سبزیجات معطر نقش خیلی مهمی در طعم این غذا دارن. مرغ رو باید خوب مزه دار کرد تا خوش طعم بشه. زمان پخت مرغ خیلی مهمه تا کاملا بپزه. این غذا یه انتخاب عالی برای مهمونیها و جشنهاست. داخل شکم مرغ را قبل از پخت چرب کنید تا پوست مرغ خشک نشود.
7. پلو مرغ هندی
پلو مرغ هندی یه غذای خوشمزه و تند هست. با ادویههای هندی و شیر نارگیل درست میشه. ادویههای هندی نقش خیلی مهمی در طعم این غذا دارن. شیر نارگیل باعث میشه پلو مرغ لطیف و خوشمزه بشه. بهترین نوع برنج برای این غذا، برنج باسماتی هست. این غذا یه انتخاب عالی برای کساییه که طعمهای تند رو دوست دارن. میزان تندی غذا را میتوانید با کم و زیاد کردن فلفل تنظیم کنید. برای تزیین از گشنیز تازه استفاده کنید.
8. خورشت مرغ آلو با برنج
خورشت مرغ آلو یه غذای ملس و خوشمزه است. با آلو خورشتی، پیاز و ادویه درست میشه. آلو خورشتی نقش خیلی مهمی در طعم این غذا داره. برای طعم بهتر، از رب انار هم استفاده می کنم. بهترین نوع برنج برای این غذا، برنج کته هست. این غذا یه انتخاب عالی برای کساییه که طعمهای ملس رو دوست دارن. میزان ترشی و شیرینی خورشت را میتوانید با اضافه کردن شکر یا آبلیمو تنظیم کنید. اضافه کردن زعفران به خورشت طعم بهتری می بخشد.
9. مرغ پرتقالی با برنج
مرغ پرتقالی یه غذای متفاوت و خوشمزه است. با آب پرتقال، پوست پرتقال رنده شده و ادویه درست میشه. آب پرتقال و پوست پرتقال باعث میشه مرغ عطر و طعم بینظیری داشته باشه. بهترین نوع برنج برای این غذا، برنج سفید هست. این غذا یه انتخاب عالی برای کساییه که دنبال طعمهای جدید هستن. برای تزیین از برش های پرتقال استفاده کنید. میتوانید کمی عسل هم به سس مرغ اضافه کنید. بهرهگیری از مرغ بدون استخوان برای این غذا مناسب تر است.
10. مرغ سوخاری با برنج
مرغ سوخاری یه غذای فست فودی خوشمزه است. مرغ رو توی آرد، تخم مرغ و پودر سوخاری میغلتونم و سرخ میکنم. برای طعم بهتر، از ادویههای مختلف توی پودر سوخاری استفاده می کنم. بهترین نوع برنج برای این غذا، برنج سفید هست. این غذا یه انتخاب عالی برای بچههاست. برای اینکه مرغ سوخاری ترد شود، آن را در روغن داغ سرخ کنید. میتوانید مرغ سوخاری را با سیب زمینی سرخ کرده هم سرو کنید. از سس کچاپ یا سس خردل برای سرو مرغ سوخاری استفاده کنید.
11. مرغ و برنج با سس قارچ
مرغ و برنج با سس قارچ یک غذای کلاسیک و خوشمزه است. مرغ را جداگانه میپزیم و سس قارچ را با قارچ، خامه و ادویه تهیه میکنیم. برای طعم بهتر، از قارچ تازه استفاده کنید. میتوانید به سس قارچ کمی پنیر پارمزان هم اضافه کنید. بهترین نوع برنج برای این غذا، برنج سفید هست. این غذا یک انتخاب عالی برای مهمانی های کوچک است. برای تزیین از جعفری خرد شده استفاده کنید. سس قارچ را میتوانید با شیر هم تهیه کنید.
12. چلو مرغ یونانی (کوکورا گیومستا)
چلو مرغ یونانی یا کوکورا گیومستا یک غذای خوشمزه و معطر است که با مرغ، برنج، گوجه فرنگی، دارچین و ادویههای دیگر تهیه میشود. ادویه ها نقش مهمی در طعم این غذا دارند. میتوانید به این غذا کمی کشمش هم اضافه کنید. بهترین نوع برنج برای این غذا، برنج دانه بلند است. این غذا یک انتخاب عالی برای کسانی است که به دنبال طعم های جدید هستند. برای تزیین از نعناع تازه استفاده کنید. این غذا در یونان بیشتر در فصل زمستان سرو می شود.
13. استانبولی پلو با مرغ
استانبولی پلو با مرغ یک غذای ساده و خوشمزه است که با مرغ، برنج، گوجه فرنگی، پیاز و ادویه تهیه میشود. میتوانید به این غذا سیب زمینی و فلفل دلمه ای هم اضافه کنید. بهترین نوع برنج برای این غذا، برنج ایرانی است. این غذا یک انتخاب عالی برای یک شام سریع و آسان است. میزان رب گوجه فرنگی را میتوانید با توجه به سلیقه خود تنظیم کنید. برای طعم بهتر از گوشت چرخ کرده نیز میتوانید استفاده کنید. استانبولی پلو معمولا با ترشی سرو می شود.
14. خوراک مرغ مکزیکی با برنج
خوراک مرغ مکزیکی یک غذای تند و خوشمزه است که با مرغ، فلفل دلمه ای، ذرت، لوبیا و ادویههای مکزیکی تهیه میشود. ادویه های مکزیکی نقش مهمی در طعم این غذا دارند. میتوانید به این غذا کمی آووکادو هم اضافه کنید. بهترین نوع برنج برای این غذا، برنج سفید است. این غذا یک انتخاب عالی برای کسانی است که طعم های تند را دوست دارند. برای تزیین از چیپس تورتیلا استفاده کنید. میتوانید از سس تند مورد علاقه خود برای سرو استفاده کنید.
15. دمپخت مرغ با برنج
دمپخت مرغ یک غذای سنتی و خوشمزه است که با مرغ، برنج، پیاز، ادویه و گاهی اوقات عدس تهیه میشود. میتوانید به این غذا سبزیجات معطر هم اضافه کنید. بهترین نوع برنج برای این غذا، برنج ایرانی است. این غذا یک انتخاب عالی برای یک ناهار ساده و دلچسب است. میتوانید از پیاز داغ برای طعم بهتر استفاده کنید. اضافه کردن کمی زعفران دمکرده به دمپخت طعم آن را بهتر می کند. دمپخت معمولا با ماست سرو می شود.
16. قورمه سبزی با مرغ و برنج
قورمه سبزی با مرغ یک انتخاب متفاوت برای این غذای اصیل ایرانی است. با بهرهگیری از مرغ به جای گوشت، میتوانید یک قورمه سبزی سبک تر و سریع تر داشته باشید. سبزی قورمه باید به خوبی سرخ شود تا طعم خوبی داشته باشد. میتوانید از لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز برای این غذا استفاده کنید. بهترین نوع برنج برای این غذا، برنج ایرانی است. این غذا یک انتخاب عالی برای کسانی است که می خواهند قورمه سبزی را با طعمی متفاوت تجربه کنند. برای طعم ترش تر میتوانید از آبلیمو یا گرد لیمو استفاده کنید. قورمه سبزی معمولا با ترشی سرو می شود.
17. کتلت مرغ با برنج
کتلت مرغ یک غذای ساده و خوشمزه است که با مرغ چرخ کرده، سیب زمینی، پیاز و ادویه تهیه میشود. به همراه برنج، یک وعده غذایی کامل و سیر کننده است. سیب زمینی را باید به خوبی رنده کرد تا کتلت ها منسجم شوند. میتوانید از سبزیجات معطر برای طعم بهتر استفاده کنید. بهترین نوع برنج برای این غذا، برنج کته است. این غذا یک انتخاب عالی برای یک شام سبک و خوشمزه است. کتلت را میتوانید در فر هم بپزید. کتلت معمولا با گوجه فرنگی و خیارشور سرو می شود.
18. مرغ بریانی اصفهانی با برنج
مرغ بریانی اصفهانی یک غذای لذیذ و پرطرفدار است که با مرغ، پیاز، ادویه و کشک تهیه میشود. سرو آن با برنج، یک وعده غذایی کامل و مجلسی را رقم میزند. مرغ را باید به خوبی پخت تا نرم و لذیذ شود. کشک نقش مهمی در طعم و بافت این غذا دارد. بهترین نوع برنج برای این غذا، برنج ایرانی است. این غذا یک انتخاب عالی برای مهمانی ها و مناسبت های خاص است. بریانی را معمولا با سبزی خوردن و ترشی سرو می کنند. میتوانید از خلال بادام و پسته برای تزیین استفاده کنید.
19. خورش فسنجان با مرغ و برنج
خورش فسنجان با مرغ یک گزینه متفاوت و اقتصادی برای این خورش سنتی است. با بهرهگیری از مرغ به جای گوشت، میتوانید یک فسنجان سبک تر و در عین حال خوشمزه داشته باشید. گردو را باید به خوبی آسیاب کرد تا روغن آن خارج شود. رب انار نقش مهمی در طعم و رنگ این خورش دارد. بهترین نوع برنج برای این غذا، برنج ایرانی است. این غذا یک انتخاب عالی برای کسانی است که می خواهند فسنجان را با طعمی متفاوت تجربه کنند. میزان ترشی و شیرینی خورش را میتوانید با توجه به سلیقه خود تنظیم کنید. فسنجان معمولا با سبزی خوردن سرو می شود.
20. ناگت مرغ با برنج
ناگت مرغ یک غذای فست فودی محبوب است که به راحتی در خانه قابل تهیه است. سرو آن با برنج، یک وعده غذایی سیر کننده و مورد علاقه بچه ها را تشکیل می دهد. مرغ را باید به خوبی چرخ کرد تا ناگت ها بافت نرمی داشته باشند. میتوانید از پنیر پیتزا برای طعم بهتر استفاده کنید. بهترین نوع برنج برای این غذا، برنج سفید است. این غذا یک انتخاب عالی برای یک شام سریع و آسان است. ناگت ها را میتوانید در فر هم بپزید. ناگت معمولا با سس کچاپ سرو می شود.
21. پیتزا مرغ و برنج (باقیمانده غذا)
این روش خلاقانه برای بهرهگیری از مرغ و برنج باقیمانده، طرفداران زیادی دارد. برنج پخته را به عنوان خمیر پیتزا پهن کرده، روی آن مرغ ریش ریش شده، سس پیتزا، پنیر پیتزا و سبزیجات دلخواه را اضافه کنید و در فر بپزید. برای تهیه این پیتزا میتوانید از هر نوع مرغ پخته شده (سرخ شده، آب پز، گریل شده و غیره) استفاده کنید. انتخاب سبزیجات کاملا سلیقه ای است. فلفل دلمه ای، قارچ، ذرت و زیتون از جمله گزینه های محبوب هستند. این پیتزا یک راه عالی برای کاهش دورریز مواد غذایی است. میتوانید از ادویه های مختلف برای طعم دادن به برنج استفاده کنید. برای داشتن پیتزای تردتر، برنج را قبل از اضافه کردن مواد دیگر کمی در فر بپزید. بچه ها عاشق این پیتزا خواهند شد!
22. ساندویچ مرغ با برنج (به عنوان فیلینگ)
شاید عجیب به نظر برسد، اما ترکیب مرغ ریش ریش شده با برنج پخته به عنوان فیلینگ ساندویچ میتواند بسیار خوشمزه باشد. به این ترکیب میتوانید سس مایونز، سبزیجات خرد شده و ادویه های دلخواه را اضافه کنید. بهترین نان برای این ساندویچ، نان باگت یا نان تست است. میتوانید از ترشی خیارشور یا فلفل برای طعم دهی بیشتر استفاده کنید. این ساندویچ یک گزینه مناسب برای پیک نیک یا یک وعده غذایی سریع است. میتوانید قبل از سرو، ساندویچ را کمی گرم کنید. برای تهیه این ساندویچ میتوانید از مرغ پخته شده یا مرغ گریل شده استفاده کنید. این ساندویچ را با چیپس سیب زمینی سرو کنید.
23. سالاد مرغ و برنج
سالاد مرغ و برنج یک گزینه سالم و خوشمزه برای یک وعده غذایی سبک است. این سالاد را میتوانید با مرغ پخته ریش ریش شده، برنج پخته، سبزیجات خرد شده (خیار، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای)، سس مایونز و ادویه های دلخواه تهیه کنید. میتوانید از سس های رژیمی به جای سس مایونز استفاده کنید. برای طعم دهی بیشتر، میتوانید از آبلیمو یا سرکه بالزامیک استفاده کنید. این سالاد را میتوانید به عنوان پیش غذا یا یک وعده غذایی اصلی سرو کنید. برای تهیه این سالاد میتوانید از هر نوع برنج (سفید، قهوه ای، باسماتی) استفاده کنید. اضافه کردن آجیل خرد شده (گردو، بادام) به سالاد، آن را مقوی تر می کند. قبل از سرو، سالاد را حداقل یک ساعت در یخچال قرار دهید.
24. سوپ مرغ و برنج
سوپ مرغ و برنج یک غذای مقوی و تسکین دهنده است که مخصوصا در فصل سرما طرفداران زیادی دارد. این سوپ را میتوانید با مرغ پخته ریش ریش شده، برنج پخته، هویج، کرفس، پیاز، سیر و ادویه های دلخواه تهیه کنید. برای طعم بهتر، میتوانید از آب مرغ خانگی استفاده کنید. میتوانید به سوپ کمی جعفری خرد شده اضافه کنید. این سوپ یک گزینه عالی برای تقویت سیستم ایمنی بدن است. برای تهیه این سوپ میتوانید از هر نوع برنج (سفید، نیم دانه) استفاده کنید. اضافه کردن رشته فرنگی به سوپ، آن را سیر کننده تر می کند. این سوپ را با آب لیمو سرو کنید.
25. خوراک مرغ رژیمی با برنج قهوه ای
اگر به دنبال یک غذای سالم و رژیمی هستید، خوراک مرغ رژیمی با برنج قهوه ای یک انتخاب عالی است. مرغ را به صورت گریل شده یا آب پز تهیه کرده و با سبزیجات بخارپز و برنج قهوه ای سرو کنید. میتوانید از سس های رژیمی یا ادویه های کم نمک برای طعم دهی استفاده کنید. برنج قهوه ای نسبت به برنج سفید، فیبر بیشتری دارد و برای سلامتی مفیدتر است. میتوانید از سبزیجات مختلف (بروکلی، گل کلم، هویج، لوبیا سبز) برای تهیه خوراک استفاده کنید. این غذا یک گزینه مناسب برای افراد دیابتی و کسانی است که به دنبال کاهش وزن هستند. برای طعم دهی بهتر، میتوانید از آبلیمو، سبزیجات معطر و ادویه های کم نمک استفاده کنید. مرغ گریل شده نسبت به مرغ سرخ شده، کالری کمتری دارد. این غذا را با یک لیوان آب سرو کنید.






همیشه فکر می کردم مرغ و برنج یک غذای ساده و تکراریه تا اینکه دستور پخت مرغ با زعفران و ماست رو از مادربزرگم یاد گرفتم. عطر و طعمش واقعا همه چیز رو عوض کرد. حالا یه عالمه مدل های مختلف از این غذا رو امتحان کردم ولی هنوز هم هر بار که مرغ رو با زعفرون و ماست مزه دار می کنم دیوونه میشم.
یه بار رفته بودیم مسافرت و مرغ درست شده بود اما کنارش فقط برنج ساده داشتیم. یه ذهنیتی که از قبل داشتم باعث شد سس قارچ درست کنم و گوشت مرغ رو ریش ریش کنم. تصور نمی کردم ترکیب اینقدر جذاب از آب دربیاد.
دوست دارم بدونم شما چه ترکیب های ساده ولی خاصی رو با مرغ و برنج امتحان کردید که طعمش براتون فراموش نشدنی شده؟ ممکنه چیزهایی که به نظر خودتون پیش پا افتاده بیاد ولی برای ما تازه و جالب باشه.
چند وقت پیش مهمون یکی از اقوام بودیم و مرغی که درست کرده بودن با سبزی های معطر داخل فر پخته بود و یه عطر خاصی داشت. بعدا فهمیدم برگ بو و رزماری تازه اضافه کرده بودن که اینهمه عطرش رو متفاوت کرده.
اگه کسی ترفند خاصی برای نرم کردن گوشت مرغ داره یا ترکیبی از ادویه هایی که کمتر استفاده میشه رو بلده، خوشحال میشم تو کامنت ها بهمون بگه. من خودم چند وقتیه دارم با پودر سیر و آویشن آزمایش می کنم و هر بار یه چیز جدید یاد می گیرم.
مرغ و برنج به نظر ساده میاد ولی هزاران راه برای متفاوت کردنش وجود داره. بعضی وقت ها اضافه کردن یه چیز کوچیک مثل پوست لیمو عوضشه یا یه مقدار پودر گردوی داخل برنج. شما چی؟ چه ترکیب های به ظاهر ساده ای رو دیدید که غذاتون رو خاص کرده؟